Scandal mare în sala de judecată, în cursul zilei de miercuri, acolo unde Instanța Supremă a rămas în pronunțare în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Cu toate acestea, în privinţa acestei speţe, în care fosta şefă DNA a contestat măsura controlului judiciar impusă de Secția specială de anchetare a magistraților, care o acuză în principal pentru o presupusă mită cerută lui Ghiță, au apărut o serie de controverse cu privire la procedurile urmate de procurori şi de judecătoare.

Antena 3 spune că în interiorul sălii de judecată au avut loc scene de-a dreptul halucinante:

„Procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a fost lăsat să susţină măsura preventivă, ci a fost dat afară din sală. În locul acestuia, SIIJ a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General. În loc să susţină măsurile dispune de Adina Florea, procurorul din subordinea lui Lazăr a fost de partea lui Kovesi şi a susţinut concluzii în sensul revocării controlului judiciar”, spune postul TV citat.

Mai mult, se pare că judecătoarea Francisca Vasile i-ar fi transmis procurorului de la SIIJ, înainte de a-l da afară din sală, că şi-ar fi dorit ca la ÎCCJ să fie prezentă Adina Florea, pentru a explica felul în care a făcut urmărirea penală.