Aproximativ o sută de turişti din Statele Unite ale Americii, Anglia şi Serbia vor petrece Halloween-ul la Castelul Dracula din Pasul Tihuţa, americanii şi englezii urmând să petreacă o noapte la hotel, transmite Mediafax.

Reprezentanţii Castelui Dracula au declarat, sâmbătă, că turiştii din SUA şi Anglia sunt aşteptaţi să sosească sâmbătă după-amiază, iar cei din Serbia doar seara, în timp ce 16 ucraineni care îşi făcuseră rezervări au contramandat pe ultima sută de metri.

„Americanii şi englezii şi-au luat inclusiv cazare şi vor dormi o noapte la hotel, iar cei din Serbia vor pleca mai departe după petrecere. Grupul din Ucraina nu mai vine, au contramandat pe ultima sută de metri rezervările făcute”, au declarat sursele citate.

Fără Bram Stocker n-am fi avut nimic

Grupul de turişti americani, fani ai romanului lui Bram Stocker, vine an de an, de Halloween, în Munţii Bârgăului, pentru a reface drumul parcurs de Johnatan Harker, eroul romanului „Dracula”.

Organizatorii pregătesc un program încărcat, care culminează cu petrecerea de Halloween din Pasul Tihuţa.

Turiştii folosesc măşti şi toată noaptea dansează în jurul focului de tabără. De fiecare dată, gazdele le pun la dispoziţie turiştilor întregul hotel în care ei se distrează organizând concursuri de escaladat ziduri, participă la un foc de tabără şi îşi prepară singuri frigărui în aşteptarea întâlnirii cu Contele Dracula, de la miezul nopţii. Acesta nu întârzie niciodată să apară, el ieşind din cavoul de la subsolul hotelului şi îngrozindu-i pe toţi cei care se află prin apropiere.

Hotelul Castel Dracula a fost inaugurat în 1983 în stilul unei case medievale şi se află la hotarele dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava. El este amplasat la altitudinea de 1116 metri, în imediata apropiere a DN 17.

SURSA: Mediafax