Americanii au fost primii chiriaşi ai clădirii de 17.850 mp dedicată IMM-urilor din proiectul ploieştean. Tranzacţia, intermediată de CBRE România, reprezintă doar o primă fază a prezenţei Halliburton în Ploieşti West Park. În următorii trei ani, marele trust american urmează a-şi extinde suprafaţa închiriată în cadrul complexului industrial.

„Ploieşti este un important pol de dezvoltare pentru investiţiile în industria petrolieră şi activităţi conexe, iar Halliburton era în căutarea locaţiei potrivite pentru a-şi începe activitatea în zonă. Analizând atent nevoile companiei şi obiectivele de dezvoltarea a afacerii la nivel local, am  găsit în Ploieşti West Park soluţia optimă. Oraş satelit al capitalei, bine deservit de infrastructura rutieră, Ploieşti este o locaţie ofertantă pentru un investitor strategic precum Halliburton, iar prezenţa companiei americane în acest oraş este una esenţială pentru investiţiile străine în România”, a declarat Marian Orzu, directorul departamentului industrial al CBRE România.  

Printre investitorii strategici prezenţi în parcul industrial din Ploieşti se numără OTZ, unul din cei mai importanți jucători de pe piața de servicii integrate de logistică, și Tenaris, cel mai important producător român de țevi. Ambele tranzacţii au fost intermediate de CBRE.

Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex Group – poziţionat pe locul 215 în Top 300 Capital cu o avere estimată la 25-30 mil. euro, deţine o participaţie de 20% în cadrul proiectului Ploieşti West Park, restul fiind deţinut de grupul belgian. Uşurelu a comasat în decurs de un an o serie de terenuri agricole achiziţionate de la persoane fizice şi a trecut în intravilan un lot mare de 220 de hectare situat în comuna Ariceştii Rahtivani de lângă Ploieşti.