Hackerii au lovit una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume. Ce date au fost furate?

Informațiile susținute în cadrul unor postări online arată că în data de 6 iunie, hackerii au obținut 780 gigaocteți de date de la EA, inclusiv codul sursă Frostbite. Menționăm că acesta este motorul de joc pentru FIFA, Madden și seria de jocuri video Battlefield, printre multe altele.

Potrivit celor scrise de hackeri, aceștia oferă „capacitatea deplină de a exploata toate serviciile EA”. De asemenea, ei susțin că au furat instrumente de dezvoltare software pentru FIFA 21 și o serie de coduri pentru FIFA 22, conform informațiilor transmise de bbc.com

pierderea controlului asupra codului sursă ar putea fi problematică pentru companie

În acest context, Brett Callow, un expert în securitate cibernetică și analist la Emsisoft, a explicat că pierderea controlului asupra codului sursă ar putea fi problematică pentru companie. Totuși, purtătorul de cuvânt al EA a susținut pentru sursa menționat că datele utilizatorilor nu au fost compromise.

„Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră în care au fost furate o cantitate limitată de cod sursă de joc și instrumente conexe. Nu au fost accesate date despre jucători și nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc pentru confidențialitatea jucătorului. În urma incidentului, am făcut deja îmbunătățiri de securitate și nu ne așteptăm la un impact asupra jocurilor noastre sau asupra afacerii noastre”, a spus purtătorul de cuvânt al Electronic Arts pentru BBC.

Amintim că atacurile cibernetice sunt un subiect aprins în Statele Unite, după ce atacuri de tip ransomware au lovit companii de infrastructură de top, precum afacerea de ambalare a cărnii JBS și compania petrolieră Colonial Pipeline.

Sursă foto: Dreamstime