Hackerii au dat lovitura: Miliarde de parole au fost publicate! A fost dezvăluit un volum uriaș de informații.

Există şanse mari ca datele private ale unui număr semnificativ de utilizatori online să fie disponibile oricui.

Activitatea tot mai susținută a infractorilor cibernetici din ultima perioadă îi face pe specialiști să vorbească despre necesitatea unor soluții de securitate suplimentare.

Hackerii au dat lovitura. Conturile de pe cele mai importante platforme on-line, expuse

Hackerii au dat iar lovitura! Peste opt miliarde de parole au fost publicate pe un forum popular printre aceştia. Vorbim şi de datele de autentificare la conturi de Gmail, Facebook, Apple şi PayPal.

8,4 miliarde de parole şi date de autentificare au fost publicate pe un forum popular al hackerilor. Autorul postării susţine că toate parolele au între şase şi 20 de caractere şi pot fi găsite cu uşurinţă de cei care le caută în document.

Aceasta este cea mai mare scurgere de parole din istorie, potrivit site-urilor de profil.

„Se întâmplă la ordinea zilei. Chiar în timp ce vorbim, sunt mii de atacuri. De aceea, este necesar ca sectorul privat şi cel public să colaboreze.”, spune Jennifer Granholm, secretarul american al Energiei, potrivit CNN, preluat de antena3.ro.

Care este soluția la viitoarele atacuri

Nu se ştie în prezent cum au reuşit hackerii să obţină aceste parole şi dacă ele sunt cu adevărat cele reale.

Totuşi, având în vedere numărul uriaş de informaţii publicate, există şanse mari ca datele private ale unui număr semnificativ de utilizatori online să fie disponibile oricui.

Multe persoane care-şi fac conturi pentru diferite servicii pe internet folosesc aceeaşi parolă pe mai multe platforme, astfel că sunt compromise date de autentificare de la conturile de social media şi până la cele pentru criptomonede.

Specialiştii spun că utilizatorii ar trebui să folosească metode de autentificare în doi paşi.