Guvernul a decis, miercuri, înfiinţarea unui consiliu pentru raţionalizarea cheltuielilor publice, coordonat de premierul Emil Boc şi care va avea în componenţă reprezentanţi ai Ministerelor Administraţiei şi Internelor şi Finanţelor, precum şi inspectori ai Corpului de Control al primului-ministru.

„Am decis înfiinţarea unui consiliu pentru raţionalizarea cheltuielilor publice. Un Consiliu format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Corpului de Control al primului-ministru şi condus de către subsemnatul, pentru a urmări modul în care sunt exercitate cheltuielile publice în România, pentru a atenţiona agenţiile, ministerele sau alte structuri care gestionează bani publici cu privire la modul în care sunt cheltuite resursele care provin din impozite şi taxe plătite de cetăţeni, ţinând cont şi de contextul actual al crizei în care ne aflăm”, a declarat Boc, citatde Mediafax.

Premierul a precizat că a atras din nou atenţia tututor miniştrilor să fie „extrem de atenţi şi de riguroşi” în modul în care aprobă utilizarea resurselor publice.

„De multe ori cadrul legal este perfect, dar în vremuri de criză trebuie să fim foarte atenţi cu privire la fiecare resursă pe care o utilizăm şi acolo unde se pot face economii, ele să fie făcute, chiar dacă există acoperire bugetară şi respectată procedura legală”, a adăugat Emil Boc.

Potrivit premierului, acest consiliu poate formula şi propuneri de utilizare mai eficientă a fondurilor publice alocate ministerelor, agenţiilor şi altor structuri bugetare.

SURSA: Mediafax