De asemenea, în fața Guvernului patrulează jandarmi inclusiv la această oră, iar în piața Victoriei mai multe dube ale Jandarmeriei sunt încărcate cu garduri.

Supărare mare pe cei 12.000 de protestatari adunaţi azi noapte în Piaţa Victoriei, după ce Ordonanţa de modificare a Codului penal a fost adoptată. La un moment dat, mulţimea furioasă s-a năpustit asupra gardului din faţa Palatului Victoria. Jandarmii au intervenit imediat. Pentru a preveni alte incidente, zeci de jandarmi au venit fără oprire la Guvern.

„Deşi în curtea Guvernului sunt peste 100 de jandarmi, ei continuă să vină în număr tot mai mare pentru întăriri. Grupuri de jandarmi sosesc pentru a-i ajuta pe colegii din interior. De această dată vedem că au venit înarmaţi, cu tuburi cu gaz şi cu puşti”.

Imediat după declaraţiile de la Guvern, toate ieşirile şi intrările au fost blocate de SPP şi de jandarmi. Oamenii revolţati ameninţau că vor forţa uşile şi se vor năpusti pentru guvernanţi. Toată presa a rămas blocată în clădire până când din Piaţa Victoriei au plecat protestatarii.