„I s-a cerut doamnei Dăncilă ca Guvernul să adopte rapid o OUG prin care să anuleze protocoalele şi efectele acestor protocoale. Noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament, se pot inspira de acolo. Este în continuare foarte multă nemulţumire generată de aceste protocoale”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre această amnistie se tot discută. Ce i-am cerut eu astăzi doamnei prim-ministru în faţa colegilor din grupurile parlamentare – să discute în Guvern, să se consulte cu colegii din Guvern care au competenţe în domeniul ăsta şi să vadă ce acte normative trebuie să fie adoptate pentru ca zecile, sutele, miile de oameni care ori au fost condamnaţi pe nedrept, ori au fost condamnaţi pe baza unor probe şi instrumentării unor dosare folosind nişte proceduri ilegale, să poată să aibă şansa să nu ispăşească o pedeapsă sau să nu fie condamnaţi în continuare nevinovaţi.

Întrebat dacă i-a dat un termen premierului, Dragnea a răspuns: I-am dat un termen în viaţa asta. Un termen rezonabil, nu am zis ziua de, ora de.

SURSA: digi24.ro
 


Te-ar putea interesa și: