Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că va fi o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

„Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie.

”Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”

Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe.

Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

Orban a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

„În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat el.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

”Va trebui să iau măsuri împotriva fake-news-urilor”

„Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”, a afirmat Orban.

Premierul a ţinut să risipească şi incertitudinea cu privire la o eventuală remaniere a Guvernului, informaţie prezentată de o parte din mass-media, şi care se referea la înlocuirea Monicăi Anisie – ministrul Educaţiei, lui Marcel Vela – ministrul de Interne şi lui Ion Ştefan – ministrul Lucărilor Publice, Administraţiei şi Dezvoltării.

Ludovic Orban a spus: „Va fi remaniere? O minciună gogonată. E a nu ştiu câta ştire falsă lansată în special de un site de ştiri, nu-i pronunţ numele. Rog reprezentanţii media să mă sune, pe cei care sunt jurnalişti.

Pe cei care vor să dezinformeze le spun de pe acum: nu mai daţi ştiri false, că va trebui să iau măsuri împotriva fake-news-urilor promovate de unul sau două site-uri de ştiri”.