Cu puțin timp în urmă, mai exact, la 15 octombrie a.c., ministrul agriculturii Daniel Constatntin declara presei ca la rectificarea bugetară din această toamnă, MADR urmează să primească 100 de milioane de lei. ”Până la sfârșitul lunii, vom stabili cuantumul ajutorului complemetar(partea de la buget pentru subvenția pe suprafață- n.red.), pe care-l vom finanța din cele 100 de milioane de lei, pe care le vom primi la rectificrea bugetară, bani care vor intra în bugetul MADR la 31 octombrie”- declara Daniel Constatntin.
Dar, iată că, sâmbătă, Guvernul a alocat MADR nu 100, ci 400 de milioane de lei. Adevărul este că, în cea mai mare parte, acești bani vor fi distribuiți micilor agricultori care cultivă între 1 și maximum 10 hectare de teren, sub forma despăgubirilor pentru pierderile suferite din cauza secetei prelungite din acest an. Este vorba de 100 de lei/ha, sumă stabilită recent printr-o hotărâre de guvern.
Potrivit ultimului Recensământ general agricol (RGA), peste 3,8 milioane de fermieri îşi desfăşoară activitatea în exploataţii agricole individuale, iar suprafața agricolă utilizată ce a revenit, în medie, în anul 2010, pe o exploatație agricolă, a fost de 3,45 ha. Banii pentru secetă urmează să fie distribuiți începând cu data de 1 noiembrie a.c, adică, exact în preajma alegerilor parlamentare. Dacă luăm în calcul, o medie de două persoane cu drept de vot pentru  cele 3,8 milioane de gospodării agricole individuale care vor primi acești bani, rezultă că avem de-a face cu 7,6 milioane de alegători. Ghiciți pentru cine vor vota aceeștia?!