Printr-o Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Executiv s-a decis și suspendarea cu şase luni a conversiei în numerar a despăgubirilor, precum şi evaluarea imobilelor pentru care trebuie acordate despăgubiri. În plus, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate în cadrul auditului realizat la ANRP, unde peste 80% dintre dosarele soluţionate pe fond funciar nu aveau ataşate certificatele de moştenitor.
S-au găsit nereguli grave în repartizarea pentru soluţionare a dosarelor de despăgubire, fără criterii, iar în urma verificărilor s-a constatat că în cazul a circa 80% din cazurile pentru care s-au emis certificate de despăgubire pe fond funciar lipseau de la dosar certificatele de moştenitor, a spus Danilescu.
Ea a precizat că din cele 38.000 de dosare înregistrate pentru perioada 2005-2007, circa 21.000 nu au fost repartizate spre analiză, iar restul de 17.000 de dosare, deşi au fost repartizate, nu au fost analizate şi soluţionate.
Dorina Danielescu, fost procuror-şef DIICOT, a fost instalată la conducerea ANRP în octombrie 2011, după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea instituţiei.
Demisia lui Dumitrean a survenit arestării vicepreşedintelui ANRP Remus Baciu într-un dosar de corupţie, acesta fiind acuzat că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.