Potrivit proiectelor de ordonanţă de urgenţă, bugetarii vor beneficia de o majorare a salariilor actuale cu 8% începând cu luna iunie.

Pentru revenirea la salariile de dinainte de reducerile din 2010, Guvernul urmează să mai facă o majorare, cu 7,4%, începând cu remuneraţiile pe decembrie.

‘Prin prezentul proiect de ordonanţă de urgenţă se propune recuperarea reducerii veniturilor de natură salarială aprobate prin Legea nr. 118/2010 prin majorarea acestor drepturi în două etape, respectiv cu 8% din luna iunie şi 7,4% din luna decembrie, pentru cele reduse cu 25%, iar pentru cele reduse cu 15% se propune majorarea cu 2,3% din luna iunie’, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

Potrivit notei de fundamentare, impactul financiar asupra bugetului de stat pentru anul 2012 este de 858,5 milioane de lei în cazul majorărilor salariale.

Potrivit celeilalte ordonanţe de urgenţă, Guvernul va returna în tranşe lunare sumele încasate eronat drept CASS de la pensionari.

În nota de fundamentare a proiectului de OUG se arată că impactul asupra contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate este de 286,1 milioane de lei pe anul 2012 şi 1,24 miliarde de lei pe anul 2013.