Cotidianul italian Il Sole 24 ore informa săptămâna trecută că producătorul italian de mobilă Natuzzi a decis să transfere producţia a 130.000 de canapele de la uzina din România la o uzină din Puglia (Italia), în conformitate cu un acord semnat în luna octombrie a anului trecut cu Ministerul italian al Dezvoltării Economice.

'Compania nu are intenţia de a închide fabrica din Baia Mare. Această posibilitate nu intră în nicio ipoteză industrială. Grupul Natuzzi a prevăzut pentru stabilimentul român ulterioare investiţii funcţionale pentru a-şi atinge obiectivele planului de afaceri pentru perioada 2014 – 2016 şi pentru menţinerea capacităţii maxime de producţie a fabricii din Baia Mare. În consecinţă, confirmăm consolidarea numărului actual de angajaţi. Rămâne total invariabil pentru furnizorii noştri numărul de comenzi pentru bunurile şi serviciile pe care le asigură şi care sunt prevăzute în contractele în vigoare la momentul actual. De aceea dorim să confirmăm tuturor  intenţia noastră fermă da a continua să muncim aici cu aceeaşi voinţă care ne-a caracterizat de la început şi intenţionăm în continuare să consolidăm  raportul de încredere care ne leagă de colaboratori, autorităţile locale ale oraşului Baia Mare şi furnizorii noştri', au afirmat directorii companiei după o discuţie la Instituţia Prefectului, potrivit comunicatului menţionat.

De asemenea, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat pentru AGERPRES că în urma discuţiilor purtate cu managerii companiei Italsofa Baia Mare s-a ajuns la concluzia că nu există intenţia de închiderii a unităţii de producţie.

'Probabil presa italiană s-a bazat pe speculaţii lansate de sindicatele din grupul Natuzzi, deoarece de-a lungul anilor au mai fost asemenea anunţuri care dădeau ca sigură închiderea fabricii din Baia Mare. Din discuţiile purtate cu directorii fabricii nu reiese o asemenea tentativă. Dimpotrivă, prevăd angajări şi o sporire substanţială a producţiei. Asemenea zvonuri nu sunt deloc sănătoase nici în România, dar nici în Italia', a afirmat Anton Rohian.

Italsofa este specializată în producţia de canapele şi sofale, deţine un magazin propriu în municipiul Baia Mare, iar majoritatea producţiei este destinată exportului. Fabrica lucrează cu numeroşi furnizori locali şi regionali, inclusiv transportatori.

 

Sursa: Agerpres