Banca a precizat că profitul net înregistrat de pe urma operaţiunilor sale internaţionale a crescut la 12 milioane de euro, cea mai bună performanţă din ultimele şase trimestre. De asemenea, provizioanele internaţionale pentru credite neperformante au coborât până la 42 milioane de euro, cel mai scăzut nivel de la debutul crizei în Europa de Est.

Citiţi şi: Bancpost a făcut profit de 4,3 mil. euro în primul trimestru

‘Cu o bază de capital consolidată, Eurobank poate juca un rol cheie în procesul de restructurare a sectorului bancar din Grecia. În acelaşi timp, banca vrea să revină rapid pe pieţe, strângând capital din partea sectorului privat’, a declarat directorul Eurobank, Nicholas Nanopoulos.

La finele lunii aprilie Eurobank a fost recapitalizată cu 5,8 miliarde de euro, majorarea de capital fiind subscrisă în întregime de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei. În urma acestei operaţiuni Eurobank a devenit cea mai mare bancă grecească care a trecut sub controlul statului.

Pe piaţa din România, în luna noiembrie 2003 Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale şi 10 Centre de Afaceri.

Sursa: Agerpres