Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a votat duminică la Craiova, pe liste suplimentare. El a votat foarte repede, iar la ieşirea de la urne a declarat următoarele:

“Evident că am votat pentru o Românie normală, o Românie decentă, o Românie modernă și am investit încredere în singurul om care e capabil să ducă la capăt această misiune – aceea de a avea o viață mai bună, o viață decentă, o viață cât se poate de prosperă aici, în România.”

Ministrul Tineretului şi Sportului este optimist în privinţa prezenţei la vot la finalul acestei zile, în special datorită tinerilor: “Extrem de optimist. Poate mai mult ca niciodată, tinerii își cunosc și își urmăresc foarte bine interesele și drepturile.”

Ionuţ Stroe a făcut şi o greşeală în timpul discuţiei cu jurnaliştii, el încurcând alegerile prezidenţiale cu alegerile parlamentare. Alegerile pentru preşedintele României au loc la fiecare 5 ani, iar cele parlamentare la 4 ani.

“E o responsabilitate civică pe care toți o avem: să fim prezenți la o decizie la care suntem chemați din 4 în 4 ani!”, a declarat Stroe după ce a votat la alegerile prezidenţiale.