Limbajul folosit de liberali este precum un cuțit cu două tăișuri și poate fi fatal pentru propriul partid.

Opoziția a simțit acest lucru și se va folosi de acest aspect ori de câte ori va fi nevoie pentru a-l pune pe el, dar și pe ceilalți membri, într-o lumină proastă.

Astăzi, la mitingul de la Focșani, liberalii au umilit coaliția PSD-ALDE și pe liderii lor, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. S-au spus cuvinte foarte grele, cuvinte ce au fost taxate imediat de opoziție.

Începând cu cele șapte soții ale lui Tăriceanu și terminând cu dinții cariați ai lui Liviu Dragnea, Rareș Bogdan a folosit un limbaj foarte agresiv.

Au venit și primele reacții din ALDE și PSD.

Vicepreședintele ALDE a ieșit la atac în urma declarațiilor făcute de Rareș Bogdan. Acesta susține că limbajul pe care l-a folosit Rareș Bogdan la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu arată fie că liberalul este „pe etnobotanice”, fie că este foarte bine poziționat în sondaje, așa cum susține.

„Dle candidat, înțeleg că te deranjează că vrem o dezbatere publică despre problema drogurilor în România. Violența verbală arată ori că tu ești pe etnobotanice, ori că nu stai atât de bine în sondaje pe cât te lauzi!!! Ce să fie? Ce să fie? Faptul că noi vrem o dezbatere pe tema drogurilor în România, nu înseamnă că trebuie să te și apuci de consumat!”, a scris Gerea pe Facebook.

Nici Lia Olguța Vasilescu nu a scăpat prilejul de a-i taxa pe liberali.

”La mitingurile USR si PNL se strâng cam tot atâți baieți de cartier câți se strâng în spatele blocului. Și limbajul e la fel…”, a scris fostul ministru pe Facebook.

PSD a observat pălăvrăgeala liberalilor și a ieșit de nenumărate ori pe acest subiect. Social democrații insistă pe faptul că PNL nu se bazează pe fapte concrete pentru a-și face campania, ci își fac campanie aruncând cu noroi în ei.

Limbajul gol și agresiv al liberalilor le poate aduce declinul, dacă oficialii nu fac o schimbare la nivelul comunicării. Românii au nevoie de lucruri concrete și asta se așteaptă de la ei.