Moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Social Democrat a fost semnată doar de 208 parlamentari din cei 228. Se pare că planul PSD-iștilor de a demite Guvernul Orban nu a ieșit așa cum își doreau aceștia. Pe lângă PSD, și UDMR a anunțat că vrea să demită actualul Guvern, însă doar 12 dintre ei au semnat moțiunea de cenzură. Schimbarea legislației electorale a reprezentat motivul principal pentru care PSD a înaintat moțiunea de cenzură.

Pentru trecerea moţiunii de cenzură sunt necesare 233 de voturi, iar unul dintre greii care au refuzat semnarea moțiunii este Eugen Teodorovici, din PSD.

Eugen Teodorovici a declarat la Antena 3 care sunt motivele pentru care nu a semnat moțiunea de cenzură. 

„Nu am semnat moţiunea de cenzură pentru că, dacă întrebăm orice jurist, putem să înţelegem foarte clar că, în cazul în care se va ataca la Curte intenţia Guvernului de a modifca legile electorale în timpul jocului va fi respinsă şi atunci ne-am dori foarte mult – şi cred că toţi românii – să îl vedem pe domnul prim-ministru Orban cum dânsul, dacă vrea să îşi dea demisia, să poată să înceapă să fie pe pagina albă, să facă acest lucru”, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

Parlamentarii UDMR nu au votat moțiunea de cenzură

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici, fost ministru, a precizat că există totuși o posibilitate să semneze moțiunea, însă nu este momentan sigur de acest lucru. Pe lângă Teodorovici, doar deputatul Sorin Bota nu a mai semnat.

Sorina Bota este în prezent în grupul parlamentar al PSD, dar a plecat la un partid nou înfiinţat de fostul ministru PSD-ist Ilan laufer.

Potrivit Adevărul, din cei 30 de parlamentari de la UDMR, au semnat doar 12. De pe listă lipsește liderul formaţiunii Kelemen Hunor, dar și parlamentarii Marton Arpad, Seres Denes, Benko Eriko, Antal Istvan, Laszlo Attila sau Kulcsár-Terza József-György.