Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, după CExN al partidului, că parlamentarii social-democrați care nu vor vota la moțiunea de cenzură sau vor absenta nemotivat vor fi suspendați, respectiv nu vor mai fi trecuți pe lista PSD la alegerile parlamentare.

„Matematic, în acest moment, avem 232 de voturi. Continuăm negocierile cu forțele politice, cât și cu cei neafiliați. Am luat decizia ca în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat la moțiune, o perioada, respectiv până după alegeri generale, va fi suspendat. Cu alte cuvinte, nu va participa pe lista PSD la viitoarele alegeri.”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Următorul pas după moținea de cenzură

 

Marcel Ciolacu a adăugat că a discutat cu colegii săi orice variantă ce ar putea apare după moțiunea de cenzură. Deși PNL a acuzat PSD că nu vrea alegeri anticipate, liderul interimar al social-democraților a spus că partidul este pregătit pentru orice scenariu.

”PSD este pregătit pentru orice posibilitate. Și să preia guvernarea, și de alegeri anticipate. Am discutat cu colegii mei absolut toate variantele.”, a mai spus Ciolacu.