"Problema lichidităţilor este una presantă. Guvernul elen nu va aştepta până la sfârşitul lunii mai o injecţie de lichidităţi ci se aşteaptă ca aceasta să fie acordată cât mai curând posibil", a declarat oficialul elen la o conferinţă de presă. În 12 mai, Atena trebuie să achite FMI 750 milioane de euro şi există temeri că plata nu va putea fi efectuată.

De asemenea, Sakellaridis a anunţat că ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, se bucură de sprijinul premierului şi va participa la următoarea reuniune a Eurogrupului (miniştrii de Finanţe din zona euro).

"Şeful echipei de negociatori este Yanis Varoufakis, care beneficiază de încrederea deplină a Guvernului", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, Atena a remaniat echipa sa de negociatori, însărcinându-l cu coordonarea acesteia pe Euclides Tsakalotos, ministru adjunct al Afacerilor Externe responsabil de relaţiile economice internaţionale, ca reacţie la climatul negativ tot mai accentuat în Europa împotriva ministrului de Finanţe, Yanis Varoufakis.

Guvernul elen şi Eurogrupul încearcă să ajungă la o înţelegere asupra unei liste de reforme pe care Atena ar trebui să le adopte pentru a obţine deblocarea plăţii ultimei tranşe, de 7,2 miliarde de euro, din pachetul de asistenţă financiară. Grecia este privată de aceste fonduri din luna august a anului trecut şi riscă să rămână fără finanţare. AGERPRES