Totodată, Grant Reid  dă asigurări că Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, va livra produsele și serviciile sale veterinare oamenilor și animalelor de companie care depind de acestea.

Grant Reid coordonează personal echipa globală de criză din cadrul companiei și admite că pandemia va avea efecte greu de estimat în acest moment, însă este optimist în privința capacității de a le depăși.

Reid le cere celor peste 125.000 de Asociați din întreaga lume să pună siguranța lor și a celor dragi pe primul plan, aceasta fiind și prioritatea Mars, și evocă istoria de peste 100 de ani a companiei de familie, care nu de puține ori, a fost marcată de furtuni. 

Mesajul lui Grant Reid

„În ultimele săptămâni ne-am confruntat cu o situație nemaiîntâlnită până acum. Această pandemie ne forțează să acționăm într-o nouă normalitate. Însă, sunt convins că putem să gestionăm și să depășim acest moment împreună, prin calm, comunicare și grijă.

Experții ne îndeamnă să facem tot ce ne stă în putință pentru a reduce rata de infecție și pentru a degreva infrastructura și personalul medical. Acesta este motivul pentru care, în urmă cu câteva săptămâni, am impus restricții în ceea ce privește călătoriile în interes de serviciu. Îi încurajăm, de asemenea, pe cei care pot lucra de acasă să facă acest lucru și luăm măsuri sporite de prevenție în birourile și fabricile noastre pentru a proteja sănătatea și bunăstarea Asociaților care oferă îngrijiri veterinare vitale sau care lucrează pentru a fabrica produsele pe care oamenii și animalele de companie se bazează.

Asociații Mars din toată lumea lucrează în sprijinul bunăstării colective și pentru a asigura continuitatea activității noastre. Urmărim, în timp real, evoluția situației și luăm toate măsurile necesare. Coordonez personal echipa globală de criză, care include toți membrii Mars Leadership Team, precum și alți lideri și experți.

Ne bazăm toate deciziile pe Cele 5 Principii  – Calitate, Responsabilitate, Eficiență, Reciprocitate și Libertate – și pe datele oferite de experții din domeniul sănătății și de către autorități. De asemenea, urmăm procedurile bine stabilite de gestionare a situaţiilor de criză și procesele prin care asigurăm continuitatea afacerii”, a transmis CEO global Mars.

Apel la reducerea răspândirii virusului

Totodată, Grant Reid face apel la o contribuție colectivă privind reducerea răspândirii coronavirusului.

„Rugămintea mea este ca fiecare dintre voi să contribuie la reducerea răspândirii virusului prin respectarea practicilor și politicilor pe care le-am adoptat pentru a asigura siguranța tuturor.

Este imposibil, în acest moment, să evaluam impactul pe care îl va avea asupra fiecăruia din noi, asupra economiei globale și asupra afecerii noastre. Suntem, însă, încrezători că putem depăși această perioadă. Asociații Mars sunt recunoscuți pentru faptul că rămân uniți în fața provocărilor – tocmai atunci acționăm mai mult ca o comunitate și ca o familie Mars extinsă.

În cei peste 100 de ani de activitate am depășit multe furtuni și cu siguranță vom trece și peste aceasta cu bine. Vom continua să comunicăm frecvent și transparent, pe măsură ce lucrurile evoluează. Nu ezitați să luați legatura cu echipele de management local pentru orice întrebări sau neclarități!

În acest moment, cel mai important lucru este să avem grijă de noi, de cei dragi nouă și de cei din jurul nostru”, a adăugat Grant Reid.