Printurile câștigătoare fac parte din campania de imagine ”Fii propriul tău șef!”,creată pentru ziarul Capital în 2013 și pot fi vizualizate pe website-ul Graffiti BBDO. Premiul câștigat în cadrul New York Festival este a treia recunoaștere pe care o primesc ilustrațiile Business Woman și Business Man, după ce au obținut premiileSilver la categoria Craft, Print & Poster, subcategoria Illustration și Bronze la categoria Print, subcategoria Publications & Media în cadrul Eurobest 2013, precum și nominalizări la Cannes Lions 2013 la secțiunile Outdoor și Press.

Bob Toma, Head of Art, Graffiti BBDO: „Ilustrația e una clasică, facută în peniță și tuș, o tehnică veche în care răbdarea te pune la încercare, dar care, după părerea mea, oricând va triumfa în fața tabletelor și a mouse-ului. Este un gen de ilustrație foarte potrivit și funny pentru o campanie realizată pentru presa scrisă, o campanie care-ți atrage atenția și te face curios să intri în lumea ad-ului, descoperind tot felul de detalii. Una dintre execuții reprezintă femeia antreprenor, aflată în mijlocul afacerii ei – în cazul acesta, un studio de fashion design, dar nu unul obișnuit, ci unui adaptat condiției ei. Toate obiectele (mașina de cusut, papiotele și altele) fac parte din universul plin de savoare al omului care se pupă singur în fund. A doua execuție urmează o linie similară, dar de data aceasta avem de-a face cu un bărbat, antreprenor și el, aflat în biroul personalizat – așa cum fiecare om își personalizează locul în care-și petrece o mare parte din viață.”

Echipa Graffiti BBDO care a realizat campania este formată din: Bob Toma – Head of Art, Alex Strîmbeanu – Creative Director, Ada Teslaru – Director of Possibilities.

Competiția New York Festivals oferă recunoaștere celor mai bune lucrări prezente în media din toată lumea începând din 1957. Un juriu format din nume importante ale industriei internaționale evaluează înscrierile agențiilor din peste 70 de țări pentru a premia creativitatea în toate formele ei.

Despre Graffiti BBDO

Graffiti BBDO este prima agenţie de publicitate înfiinţată în România, în urmă cu 20 de ani și face parte din BBDO Worldwide, una din cele mai eficiente rețele de comunicare la nivel global, conform Effie Efectiveness Index 2013 și cea mai premiată rețea, conform topului Gunn Report.

BBDO Worldwide este parte a Omnicom Group Inc, una dintre companiile de vârf în domeniul marketingului şi comunicării organizaţionale la nivel mondial.