Google se va implica in dezvoltarea tehnologiei necesare productiei de masini hibride electrice, anuntand ca va acorda fonduri persoanelor sau companiilor care ar putea contribui la apartitia mai rapida a acestui tip de masini pe piata, informeaza USA Today.  

Momentan, Google a anuntat fonduri de doar un milion de dolari si disponibilitatea de a investi inca 10, insa activitatea de dezvoltare auto este foarte costisitoare, mai ales cand este vorba de tehnologia avansata necesara acestui tip de masini, iar fondurile puse la dispozitie de Google s-ar putea sa fie mult prea mici. Desi producatorii nu dezvaluie costurile de dezvoltare a unui hibrid, se estimeaza ca acestea se ridica la cateva sute de milioane de dolari. 

Dan Reicher, reprezentantul organizatiei de caritate Google.org, a declarat ca Google nu intentioneaza sa intre in produca si sa comercialize hibride, ci doar vrea sa accelereze procesul de dezvoltare. Pana in prezent, doar General Motors si-a anuntat intentia de a comercializa hibrideelectrice, in 2010. 

Hibridele electrice, comparativ cu hibridele propulsate atat de un motor electric cat si de unul pe benzina, au baterii cu o capacitate mai mare si se pot deplasa mai mult inainte sa fie nevoie sa treaca pe benzina. Acestea folosesc baterii litiu-ion in loc de bateriile clasice pe baza de nichel-metal, acesta avand o durata de functionare mai mare. Marele atuu al hibridelor electrice este ca pot fi incarcate de la orice priza.

Sursa: USA Today 19 Iunie 2007