Pagina de start a motorului de căutare Google poate fi personalizată începând de azi şi de către utilizatorii români, aceştia putând încărca orice imagine doresc, conform blogului oficial Google.

Internauţii români şi din întreaga lume care folosesc motorul de căutare Google sunt invitaţi de către Google să îşi persoanlizeze pagina de start, funcţia anunţată săptămâna trecută fiind disponibilă pentru toţi utilizatorii. Pentru a putea beneficia de această facilitate aceştia trebuie să se logheze pe contul Google.

„Pentru a vă inspira, am colaborat cu mai mulţi artişti cunoscuţi, sculptori şi fotografi, pentru a crea o galerie de imagini de fundal, pe care le puteţi folosi pentru a vă personaliza pagina de start Google. Printre imagini se regăsesc lucrări ale lui Dale Chihuly, Jeff Koons, Tom Otterness, Polly Apfelbaum, Kengo Kuma , Kwon, Ki-soo şi Tord Boontje şi mai multe fotografii ale lui Yann Arthus-Bertrand”, a scris pe blog Marissa Mayer, vicepreşedinte al departamentului de search products şi user experience Google.

Imaginile de fundal vor fi oferite de Google timp de 24 de ore, după care pagina de start va avea din nou fundalul alb. În acest timp, utilizatorii pot schimba imaginea de fundal cu una proprie. Imaginile nu fac ca motorul de căutare să funcţioneze mai lent, conform oficialilor Google.

SURSA: googleblog.blogspot.com