Google a introdus săptămâna trecută Chrome Frame, un plugin pentru browserele Internet Explorer (IE), care îmbunătăţeşte semnificativ funcţionalitatea acestora, însă prin care Google încercă să „fure” utilizatorii IE.

Google Chrome Frame este un plug-in open source în stadiu incipient de dezvoltare care a fost creat pentru browserele Internet Explorer (IE) 6, 7, şi 8.

Acesta permite redarea paginilor web în IE 6, 7 şi 8 prin Chrome, în loc de Internet Explorer. Planul celor de la Google este să îi atragă pe utilizatorii IE să folosească Chrome, principalul atu fiind viteza acestuia. Google spune că Chrome Frame reprezintă o ocazie ca internauţii să experimenteze HTML 5, noul standard, care nu este suportat nici de IE 7, nici de IE 6.

Oficialii Microsoft, însă, descurajează utilizarea Chrome Frame, un plug-in care este nesigur şi care pune în pericol securitatea browserelor. „Folosind Google Chrome Frame, ca plug-in, s-a dubulat rata de infectare cu script-uri malware. Acesta este un risc la care nu dorim să ne expunem prietenii şi familiile”, au declarat oficialii Microsoft.

Microsoft recomandă utilizatorilor să facă upgrade la cea mai nouă versiune de Internet Explorer, IE8, considerat cel mai sigur browser de pe piaţă.

Internet Explorer 8 are în prezent  o cotă de piaţă, la nivel global, de 16,6%, IE 7 – 24,7%, iar IE 6 – 16,9%. Mozilla Firefox 3.0 are o cotă de  13,1%, Firefox 3.5 – 16,4 %,  în timp ce Google Chrome doar 2, 28%, conform datelor StatCounter.

SURSA: blog.chromium.org