Microsoft va efectua modificari la functia de cautare a sistemului de operare Vista dupa ce Google s-a plans Departamentului de Justitie al Statelor Unite ca aceasta incetineste functionarea celorlalte programe de cautare de pe piata, informeaza Associated Press.

Google a acuzat Microsoft ca functia de cautare din Vista este dificil de oprit de utilizatori, obligandu-i sa-si efectueze cautarile prin aceasta din lipsa de alternative.

Desi initial a respins acuzatiile, Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca va efectua modificari la functia de cautare din Vista daca va fi nevoie. Astfel, Microsoft va introduce in Vista o optiune prin care utilizatorii vor putea sa-si stabileasca singuri ce motor de cautare sa le efectueze cautarile. Totodata, Microsoft a promis ca va ajuta developerii precum Google sa-si optimizeze programele pentru Vista, va introduce link-uri in Internet Explorer si in bara Start pentru ca utilizatorii de Vista sa acceseze mai usor functia de cautare.  

Prin raportul depus la Departamentul de Justitie, Google a vrut sa dovedeasca ca Microsoft nu se conformeaza unei intelegeri incheiate in 2002, dupa ce Guvernul Statelor Unite a ajuns la concluzia ca Microsoft s-a folosit de popularitatea sistemului sau de operare pentru a face probleme competitorilor sai. Compania este obligata, printr-un decret guvernamental din 2002, sa coopereze cu rivalii sai pentru ca programele acestora sa functioneze corespunzator pe Windows. Decretul expira in 2009. 

Schimbarile vor fi grupate intr-un service pack, Microsoft anticipand ca o versiune de teste a Vista Service Pack 1 va fi gata pana la sfarsitul anului.

 

Sursa: AP 20 Iunie 2007