Google a şters datele private obţinute accidental în cadrul programului Street View în Austria, Danemarca şi Irlanda, a anunţat compania, într-o scrisoare transmisă vineri congresmenilor americani.

Compania Google şi-a prezentat din nou scuze pentru colectarea informaţiilor personale ale utilizatorilor de reţele wireless, precizând că acestea nu au fost utilizate pentru nici un serviciu sau produs al grupului.

Scrisoarea, semnată de Pablo Chavez, director pentru politici publice al Google, reprezintă un răspuns la întrebările adresate de congresmenii americani preşedintelui Google, Eric Schmidt.

Google afirmă că maşinile programului Street View, care parcurg străzile oraşelor din mai mult de 30 de ţări pentru a obţine imagini, au interceptat accidental informaţii personale transmise prin reţele wi-fi nesecurizate.

„Am şters toate datele «payload» identificate ca provenind din Irlanda, Danemarca şi Austria, la solicitarea autorităţilor din aceste ţări”, afirmă Chavez, adăugând că datele strânse în Statele Unite vor fi stocate în continuare, din cauza procedurilor judiciare aflate deja în curs de desfăşurare.

Utilizatori de Internet din mai multe state americane au dat în judecată compania, solicitând despăgubiri pentru prejudiciile suferite. Grupul este acuzat că a încălcat legi locale şi federale, însă Chavez a insistat că Google nu a acţionat ilegal.

„Suntem convinşi că nu am încălcat legea americană strângând date «payload», configurate pentru a fi accesibile (deci necriptate şi, astfel, accesibile pentru echipamentele unui utilizator)”, a spus el.

SURSA: Mediafax