Goodyear Dunlop Tires România estimează o scădere de 10-12% a pieţei de anvelope pentru autoturisme în acest an, până la puţin peste 2,1 milioane de unităţi, compania având ca ţintă, în acest context, menţinerea cotei de piaţă, informează Mediafax.

„Scăderea pieţei este în prezent de 15%, iar anul se va încheia cu un declin de 10-12%”, a declarat, joi, Ovidiu Bălan, directorul general al Goodyear Dunlop Tires România, care gestionează şi piaţa din Bulgaria.

Potrivit oficialului companiei, piaţa de anvelope pentru maşini a totalizat 2,5 milioane de unităţi anul trecut, iar scăderea totală a pieţei de anvelope în 2009 este temperată de creşterea vânzărilor de cauciucuri de iarnă.

„Când avansez aceste cifre mă bazez pe faptul că există o pondere destul de importantă pe anvelopele de iarnă. Oamenii sunt din ce în ce mai conştienţi în ceea ce priveşte factorul de sigurannţă pe care îl oferă anvelopele specifice sezonului şi din ce în ce mai mulţi îşi cumpără încă un set de roţi”, a explicat Bălan, prezent la Deva, la inaugurarea primului magazin-service Premio din România.

Firma importă şi distribuie în România mărcile Goodyear, Dunlop, Fulda, Debica şi Sava, deţinând peste o treime din totalul importurilor de anvelope.

Printre producătorii internaţionali de pneuri prezenţi în România se numără Continental, Michelin şi Pirelli.

Goodyear este unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, cu 70.000 de angajaţi care lucrează la 60 de fabrici din 26 de state.

Sursa: MEDIAFAX