Compania Golden Foods, activă în industria snacks-urilor, a închiriat 6.000 mp în cadrul Millenium Logistic Park,  fiind primul chiriaş al proiectului industrial aflat în curs de dezvoltare în zona Popeşti-Leordeni, potrivit Colliers International, compania care a intermediat tranzacţia.

Aceasta este prima tranzacţie de pre-închiriere încheiată de la începutul crizei. Lipsa finanţării pentru proiecte noi şi incertitudinea operaţiunilor multor chiriaşi au influenţat radical livrările de spaţii noi. Rata de neocupare a crescut până la 105.000 mp din totalul ofertei de 900.000 mp, multe companii alegând să îşi mute activităţile industriale în proiectele deja existente.

Dezvoltatorii Millenium, firmele partenere MLP Group din Polonia şi fondul de investiţii BlueHouse din Grecia, sunt printre puţinii care au demarat lucrările la o construcţie speculativă şi care speră să închirieze toate spaţiile înainte de finalizare.

Prima fază finalizată în iulie

Centrul logistic este dezvoltat pe o suprafaţă de 56,5 ha şi va oferi în prima fază 12.000 mp de spaţii logistice, de clasa A. Prima etapă se estimează că va fi livrată în iulie 2010.

„Companiile au început să fie mai interesate de spaţii logistice, de aceea estimăm o dublare a volumului tranzacţiilor în primul trimestru, faţă de primul trimestru din 2009”, a afirmat Viorel Opait, directorul diviziei industriale din cadrul Colliers International.

Potrivit acestuia, la sfârşitul primului trimestru vom asista la o creştere a ratei de neocupare până la 14% sau cu 2 puncte procentuale mai mult decât nivelul atins în decembrie 2009.

Divizia de spaţii industriale a Colliers International România a fost implicată în cele mai importante tranzacţii de închiriere ale anului având o cotă de piaţă de 70% din totalul tranzacţiilor de închiriere încheiate în ultimele luni, respectiv 13.000 mp.