Producatorul auto General Motors a anuntat ca va scoate la vanzare, in afara de brandul Hummer, si o fabrica de transmisii de ultima generatie din Strasbourg, Franta. Acesta face parte din planurile companiei de a-si majora capitalul cu 4 miliarde de dolari.

Anuntul vine o data cu declaratia oficialilor Daimler care sunt hotarati sa vanda participatia de 19,9% pe care o detin in cadrul Chrysler, companie detinuta de Cerberus Capital Management.

Aceste miscari fac parte din incercarile companiilor auto de a aplica reduceri de costuri pentru a supravietui in conditiile dificile de pe piata auto globala.

Oficialii GM au anuntat ca vor alege cumparatorul fabricii din Franta cat si pe cel al Hummer pana la finele lunii viitoare. Compania se asteapta sa castige din vanzarea acestora cel putin 2 miliarde de dolari. GM va anunta in al patrulea trimestru al anului si ce alte active va mai vinde.

In ceea ce priveste uzina din Strasbourg, 90% dintre componenetele pe care GM le produce aici sunt destinate exportului.

Sursa: USA Today