Producatorul auto american General Motors a anuntat respingerea ofertei de 1 miliarde de euro ( 1,25 miliarde de dolari) inaintata de compania SolarWorld pentru marca Opel.

Oficialii GM au declarat in mod prompt ca „Opel nu este de vanzare” iar eventualele zvonuri privind acest lucru nu sunt decat speculatii.

Compania SolarWorld, producatoare de panouri solare, a facut o oferta generoasa pentru preluarea Opel care trece print-o perioada dificila din cauza scaderii accentuale a cererii. SolarWorld a oferit pentru marca detinuta de GM, 250 de milioane de euro bani lichizi si 750 de milioane de euro in credite bancare. Mai mult, fiecare angajat de la Opel ar fi primit cate 40.000 de euro in cazul unei tranzactii.

Solarworld are 2.000 de angajati,in timp ce Opel are la ora actuala nu mai putin de 26.000 in Germania.

In ciuda refuzului anuntat, se stie ca producatorul american are probleme serioase si are nevoie urgenta de lichiditati.

Opel a cerut guvernului federal si landurilor germane sa ii acorde asistenta financiara pentru a putea depasi greutatile agravate de problemele cu care se confrunta si General Motors.

Sursa: DW