„Comenzile de la clienți însumează acum peste 6,5 milioane lei în numai 30 de zile față  de vânzări de 900.000 lei în ultimele nouă luni, în perioada procedurii de faliment”, a declarat Michael Topolinski, președintele Aversa Manufacturing, compania care a preluat cei 200 de angajați care au mai rămas în cadrul fabricii.

Din mai 2013, lichidatorii judiciari au organizat 15 licitații la care nu s-a prezentat nici un ofertant. Pe 11 septembrie 2013, un consorțiu de firme (Blue Diamond și Autoplast) a participat la licitație cu aprobarea Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului și a câștigat pentru 17,3 milioane euro. Prețul este extrem de mic dacă luăm în considerare numai terenul de 10 hectare de care Aversa dispune în zona Obor a Capitalei și care ar putea fi evaluat la cel puțin 20 mil. euro.

După câștigarea licitației, Blue Diamond și Autoplast au fost redenumite Aversa Manufacturing, iar activitatea Aversa, care a fost oprită în iulie, a fost repornită în 23 septembrie.

„Pe 11 octombrie 2013, Aversa Manufacturing a anunțat că trebuie să angajeze încă 80 de salariați, o creștere cu 40% a forței de muncă, pentru a onora comenzile primite” a spus Topolinski.

Cine este investitorul „salvator“

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a intrat pe piaţă în 2007 prin achiziţia de locuinţe noi la pachet. Acesta a ajuns la un portofoliul de 900 de apartamente în 14 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov. Acum deţine şi administrează 300 de locuinţe destinate închirierii.

Pe lângă investițiile în sectorul rezidențial, Topolinski a cumpărat două foste fabrici din București: Textile Dacia din Bucureștii Noi și Vulcan din zona Sebastian. Canadianul a cumpărat terenul de 77.000 mp ce a aparținut fabricii Vulcan pentru 23 mil. euro. Recent, fondul de investiții New Europe Property Investments (NEPI) a anunțat că a cumpărat de la firma Benevo Capital, controlată de Topolinski, terenul de la Vulcan, pe care intenționează să construiască un centru comercial în construcția căruia va investi circa 20 mil. euro.

În ceea ce privește terenul de 5,7 ha al fostei fabrici Textile Dacia, acesta a fost achiziționat de Benevo pentru circa 40 mil. euro și este destinat tot construcției unui centru comercial.