Gigi Becali a făcut o afacere de zeci de milioane de euro. Mai exact, H4L Development a cumpărat de la finanțatorul echipei de fotbal FCSB un teren de peste 30 de milioane de euro din Pipera. Intenția este de a construi aici mai multe locuințe.

Dezvoltatorul imobiliar H4L Development, controlat de familia Bîlteanu, a cumpărat de la omul de afaceri George Becali un teren de 13 hectare din Pipera, ce va fi utilizat pentru a patra etapă de construcție a complexului The Village, anunță profit.ro. Trebuie subliniat că acesta este cel mai mare dintr-o serie de 7 proiecte pe care le face în București și Brașov, parte a unui plan de investiții de 400 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Terenul achiziționat de H4L Development de la George Becali întregește un alt lot, în suprafață de 15 hectare, cumpărat de același investitor de la compania Willbrook, controlată indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer. Cele 28 de hectare rezultate vor fi utilizate pentru construcția unui cartier cu 1.200 de apartamente, poziționat în spatele complexului comercial Pipera Plaza și al clădirilor de birouri unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex.

Proiectul care va demara în curând

Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development, a explicat că această construcție va începe în curând.

„Am demarat deja procesul de vânzare și am precontractat 50% din primele două faze de dezvoltare, care cuprind circa 400 de apartamente. Din acest motiv am mai cumpărat încă un teren pentru o etapă suplimentară. Fiecare unitate locativă va avea acces la propria grădină, construcțiile având un regim de înălțime de P+1“, a declarat Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development.

Tranzacția cu George Becali a fost realizată la un preț de peste 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de jurnaliștii de la sursa menționată.

Trebuie spus că Gigi Becali a mai avut parte de o surpriza plăcută. Nepotul său preferat s-a însurat în urmă cu câteva zile cu cea care i-a fost alături în ultimii ani.