Judecătorii au luat decizia! Ce se întâmplă cu fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita

Așadar, magistrații au decis punerea lui în libertate. Totuși, este de menționat că decizia luat de către magistrații Judecătoriei Botoşani nu este una definitivă.

„Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (…). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) emis de Tribunalul Bucureşti (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani.

Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare

În prezent, fostul primar al Iașiului este închis în Penitenciarul Botoșani, după ce a primit o condamnare la cinci ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a primit-o în dosarul în care este acuzat de cerere și primire a zece procente din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nichita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu şi pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici. La începtul lunii august 2020, Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În plus, Tribunalul București a decis să confişte sumele de bani oferite drept mită de inculpaţii Tiberiu Urdăreanu şi Iulius Gabriel Mardarasevici.

Amintim că Gheorghe Nichita a ajuns în închisoare pe 5 august 2020. Mai mult decât atât, acesta a fost condamnat de către magistrații Tribunalului Iași la cinci ani și două luni de închisoare într-un alt dosar. Sentinața nu este definitvă.

Sursa foto: Dreamstime