Criminalul celor două fete, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu a început să simtă ce înseamnă cu adevărat sa fii după gratii. De când a fost transferat din arestul IPJ Olt în arestul Capitalei, iar apoi la Jilava monstrul de la Caracal a început să simtă frica.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei.

Marţi, 1 octombrie, este data la care Gheorghe Dincă a fost transferat din Arestul Central la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru expertiza psihiatrică, în urma căreia se va stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a săvărşit faptele recunoscute.

De asemenea, Dincă a fost expertizat şi de specialiştii FBI la care procurorii DIICOT au apelat.

Felix Bănilă, fostul şef DIICOT, a declarat că Dincă va fi supus la o a doua părere de către FBI în privinţa profilului psihologic şi comportamental pentru a-şi forma o opinie despre sinceritatea bărbatului. Totodată, experţii FBI vor realiza expertiza ADN a osemintelor pe care Dincă susţine că ar aparţine Luizei Melencu.