În consecinţă, studiul arată că austriecii au tendinţa de a fi mult prea optimişti cu privire la diferenţa dintre ultimul salariu activ şi pensie. O treime din cei intervievaţi se aşteaptă ca această diferenţă să fie cuprinsă între 400 şi 800 de euro în timp ce experţii estimează că cel mai probabil diferenţa va fi de 800 până la 1.000 de euro.

“În opinia noastră este nevoie de multă educaţie în acest domeniu”, a explicat Heinz Schuster, membru în echipa managerială de la Erste Bank & Sparkassen.

De asemenea, pentru aproape jumătate din cei intervievaţi, familia este o sursă importantă de informaţii din domeniul financiar. În schimb, trei sferturi din cei intervievaţi consideră că băncile şi consilierii de asigurări sunt responsabili pentru educaţia în domeniul financiar.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 50.000 de angajaţi deservesc peste 17,4 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din opt ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 septembrie 2010, Erste Group deţinea active totale în valoare de 206,5 miliarde euro, înregistrând un profit net de 736,8 milioane de euro şi un raport cost/venituri de 48,7%.

Banca Comercială Română este membră a Erste Group şi oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.