Germania face eforturi uriașe pentru a stăpâni pandemia de COVID. În acest conetxt, potrivit AFP, Germania a înăsprit miercuri recomandările sale privind deplasările în China.

Mai exact, țara europeană avertizează că inclusiv persoanele vindecate de COVID-19 riscă să fie plasate acolo în izolare timp de mai multe săptămâni şi supuse unor „teste medicale invazive”, informează Agerpres.

Anunțul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe german.

„Am întărit recomandările noastre pentru călători, descurajându-i să plece în Republica Populară Chineză”, în special „din cauza noilor reguli de carantină”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe german.

În același timp, pe site-ul oficial, ministerul atenţionează că „persoanele vindecate de COVID-19 vor fi imediat plasate în carantină în spital timp de mai multe săptămâni după sosirea lor şi vor fi supuse unor investigaţii aprofundate”, chiar dacă „ele vor avea un test PCR sau antigen negativ”.

Totodată, Ministerul a mai adăugat că „măsurile medicale din China sunt invazive şi presupun adesea scanere, precum şi analize de sânge zilnice.

Noi restricții în Germania

De menționat este faptul că, toţi călătorii care sosesc în China trebuie să stea în carantină timp de 14 zile într-un loc fixat de guvern. Însă, în timp ce copiii mici sunt „în general” autorizaţi să stea în carantină alături de părinţii lor, cei de peste 14 ani ar putea fi plasaţi în izolare departe de familia lor.

La finalul lunii ianaurie, Guvernul german a înăsprit din nou condițiile de călătorie în afara țării și de intrare în Germania, ca parte a măsurilor de limitare a extinderii pandemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit hotărârii de atunci persoanele care vin în Germania în prezent din 30 de țări cu rate deosebit de ridicate de infecții sau în care există variante considerate mai periculoase ale coronavirusului trebuie să prezinte înainte de a intra pe teritoriul Republicii Federale un test negativ.

Din aceste țări cu grad de risc deosebit de ridicat fac parte și state vecine Germaniei, precum Cehia, sau destinații populare de vacanță, precum Portugalia, Spania și Egiptul, cât și SUA. România nu se numără printre aceste 30 de țări cu risc deosebit de ridicat, dar se regăsește din octombrie 2020 pe lista regiunilor de risc a Institutului Robert Koch.