Potrivit Bundesbank, acest aport regulat de mână de lucru străină ar urma să fie asociat unor reforme vizând prelungirea duratei vieţii active şi facilitarea vieţii profesionale a persoanelor care au copii în îngrijire, notează AFP, preluat de Agerpres.

Germania a prevăzut deja mărirea vârstei de pensionare la 67 de ani şi face eforturi pentru a atrage tot mai mulţi imigranţi, mai ales calificaţi, între care ingineri, informaticieni sau infirmiere.
Această ţară a primit anul trecut 177.300 de imigranţi, majoritatea din Europa Centrală şi de Est, ceea ce reprezintă o creştere de 2,6% în raport cu anul 2010, cea mai mare creştere din ultimii 15 ani. Germania numără peste 10,6 milioane de imigranţi, la o populaţie totală de 81,7 miilioane în 2010, potrivit institutului federal de statistică, Destatis.

Potrivit estimărilor demografice, proporţia persoanelor cu vârsta de cel puţin 65 de ani va trece de la 20% (în prezent) la 34% în 2060.
Pentru a compensa declinul demografic şi a susţine creşterea producţiei economice, va fi nevoie de o mai mare productivitate, investiţii menţinute la un înalt nivel şi un puternic grad de inovare şi de progres tehnic, adaugă Bundesbank.