Germania relaxează măsurile anti-COVID pentru turiști! Se aplică de miercuri, 1 iunie

Așadar, ministrul german al Sănătății a informat că dovada ce atestă că un turist este vaccinat, s-a vindecat de COVID-19 sau deţine un test cu rezultat negativ nu va mai fi cerută de autorităţi. Regula se aplică începând de miercuri, 1 iunie.

Trebuie menționat că această dovadă este cerută în momentul de față la intrarea în Germania pentru toate persoanele cu vârste de peste 12 ani.

„Până la sfârşitul lunii august, vom suspenda regula 3G privind intrarea în ţară”, a declarat ministrul, referitor la ridicarea restricției.

Doza booster anti-Covid-19 a devenit acum mai importantă ca niciodată

Amintim că autoritățile americane anticipează că aproximativ 100 de milioane de oameni s-ar putea infecta cu Covid-19 în toamnă-iarnă. Estimarea nu face decât să readucă în prim-plan necesitatea vaccinării cu a treia doză de vaccin, afirmă experții citați de CNN. Mai puțin de jumătate dintre americanii eligibili (aproximativ o treime din populația totală a SUA) au primit o primă doză de rapel, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Doar aproximativ 10 milioane de persoane au primit doza a treia de vaccin, care este autorizată pentru persoanele de peste 50 de ani și pentru cei imunocompromiși.

Pentru persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna, a treia doză era rezervată anterior doar pentru anumite categorii de populaţie: cei peste 65 de ani, adulții cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii sau cei foarte expuşi la virus din cauza, de exemplu, a muncii lor.

Totodată, un oficial înalt al administrației Biden a declarat anterior că toți adulții au nevoie de o a treia doză de vaccin.

„Vaccinarea este cea mai bună modalitate prin care oamenii se pot proteja împotriva Covid-19, iar protecția este cea mai eficientă cu cel puțin trei doze”, a spus oficialul american.

Încurajarea mai multor americani de se vaccina cu a treia doză ar putea face o mare diferență în ceea ce privește numărul de infectări, potrivit dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare și Cercetare Biologică de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.