Anunțul a fost făcut de un expert austriac, iar potrivit acestuia, principalii trei candidaţi la funcţia de cancelar al Germaniei au fost acuzaţi de plagiat de către un expert austriac, relatează marţi DPA. De menționat este faptul că până în prezent niciunul dintre cei trei nu a dorit să comenteze această informația apărută în spațiul public.

Academicianul austriac Stefan Weber este cel care a generat întreaga situația. În cursul zilei de luni, acesta a declarat că în urma analizării unor publicaţii scrise de trei candidaţi, în special candidata Verzilor, Annalena Baerbock, a descoperit zeci de pasaje problematice.

Mai exact, potrivit acestuia, în lucrarea ‘Hoffnungsland’ (‘Ţinutul speranţei’), semnată de social-democratul Olaf Scholz – politicianul german cu cele mai mari şanse să devină cancelar după alegerile parlamentare din 26 septembrie şi publicată în 2017, Weber a înregistrat trei fragmente susceptibile de plagiat.

Pe de altă parte, aceași situație a fost descoperită și la volumul ‘Die Aufsteigerrepublik’, scris de conservatorul Armin Laschet şi publicat în 2009. Aici, Stefan Weber a descoperit 17 pasaje cu probleme, despre care a vorbit.

Candidații pentru funcția de cancelar al Germaniei, acuzați de plagiat

Ultima descoperire făcută este cartea ‘Jetzt’ (‘Acum’), semnată de ecologista Annalena Baerbock şi publicată în acest an. Potrivit expertului austriac, aceasta conţine cel puţin 100 de fragmente susceptibile de plagiat, a scris Weber pe blogul său.

În acest context, expertul s-a arătat șocat de rezultat, precizând că întreg textul este o ”cârpeală” cu rânduri din alte locuri.

”Rezultatul este şocant. Textul este o cârpeală de fragmente din alte locuri”, a spus Stefan Weber referitor la cartea semnată de Annalena Baerbock.

În urma descoperirilor făcute de Stefan Weber, editura care a publicat cartea a promis că va oferi explicaţii mai detaliate despre sursele folosite în lucrare. Verzii au reacționat și ei după aflarea acestor informații și l-au acuzat pe expertul austriac că încearcă să păteze imaginea Annalenei Baerbock.