Autoritățile de la Berlin au stabilit planul pentru legalizarea comercializării și consumului de canabis în rândul adulților. Karl Lauterbach, ministrul Sănătății, a venit cu un anunț în acest sens, a anunțat presa internațională.

Plasarea producției de canabis a fost introdusă cu scopuri recreaționale

Planul anunțat de Executivul german prevede plasarea producției și comerțului de canabis în scopuri recreaționale sub monitorizarea autorităților publice.

De asemenea, planul de legalizare a canabisului impune ca persoanele adulte să poată achiziționa și deține o cantitate maximă de 20-30 de grame pentru consum personal.

Legalizarea vânzării de canabis face parte din acordul de coaliție a guvernului

În aceste condiții, autoritățile de la Berlin vor să se asigure, mai întâi de toate, că măsurile introduse sunt în concordanță cu legislația Uniunii Europene. Comercializarea de canabis în rândul adulților ar urma să se desfășoare în puncte autorizate, cu scopul de a combate piața neagră a vânzării de canabis.

Legalizarea vânzărilor de canabis și controlul statului german asupra comercializării fac parte dintr-o serie de măsuri prevăzute în acordul de coaliție care a fost încheiat în anul 2021 între formațiunile reprezentate în guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz.

Grupurile politice componente au arătat că respectivele măsuri vor asigura un control al calității, protejând în același timp tinerii. De asemenea, partidele din coaliție au convenit să analizeze efectele noilor prevederi după patru ani de la introducerea măsurii.

Germania se confruntă la momentul de față cu o criză energetică fără precedent!

Germania se confruntă cu provocări constante în ceea ce privește criza energetică declanșată de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, citat de presa internațională.

„Am luat decizii în Germania de la începutul anului asigurându-ne că putem asigura aprovizionarea cu cărbune, petrol și gaze. Putem spune astăzi: Probabil că vom reuși. Dar imediat ce am reușit, apare următoarea problemă.”, a declarat cancelarul german la sfârșitul lunii trecute.

Scholz a mizat pe ideea că „Rusia nu va câștiga acest război” și că guvernul german va face eforturi pentru a reduce din nou costurile la energie și gaz pentru a implementa rapid măsuri de sprijin pentru cetățeni și întreprinderi.