Georgia, răvășită de Covid-19! Transportul municipal va fi suspendat în Georgia timp de trei săptămâni, din cauza răspândirii noului coronavirus – a anunţat șeful departamentului de coordonare pentru combaterea COVID-19 Georgi Gibradze.

Restricțiile, care nu se vor aplica transportului interurban, vor fi în vigoare în perioada 14 august – 4 septembrie 2021.

Georgia, răvășită de Covid-19! Evenimentele, interzise

În plus, va interzisă organizarea de evenimente cu mulţi participanţi, cum ar fi concertele, festivalurile și turneele sportive, cu excepția competițiilor internaționale.

Centrele de divertisment pentru copii, de asemenea, îşi vor suspenda activitatea. O altă restricţie va afecta activitatea restaurantelor și a cafenelelor. Acestea vor fi deschise doar până la ora 23:00, cu o oră mai devreme în prezent.

Guvernul georgian recomandă instituţiilor publice și companiilor private să le permită angajaților să lucreze de la distanță cât mai mult posibil, potrivit EVROPEISKA PRAVDA.

Georgia se află acum în vârful celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus și este unul dintre liderii mondiali în privinţa răspândirii virusului.

La ultima raportare, autorităţile georgiene au anunţat 5.128 de cazuri noi de infectare şi 49 de decese din cauza COVID-19

Condiții de călătorie în Georgia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că frontierele terestre ale Georgiei au fost deschise începând cu data de 1 iunie 2021 pentru persoanele care fac dovada efectuării vaccinului complet (ambele doze) și prezintă un test tip PCR negativ sau prezintă doar un test tip PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, obligându-se totodată să efectueze un nou test tip PCR în a 3-a zi de la intrarea în Georgia, pe cheltuială proprie.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2021, au intrat în vigoare noi reglementări privind regimul de călătorie în Georgia.

Cetățenii tuturor statelor care călătoresc din orice țară, mai puțin India, pot intra în Georgia, dacă îndeplinesc următoarele condiții:

Persoanele vaccinate:

În cazul călătoriilor pe cale aeriană, cetățenii trebuie să prezinte la frontieră documentul care confirmă efectuarea vaccinului împotriva COVID-19 (ambele doze sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson).

Cetățenii români trebuie să prezinte autorităților georgiene documentul bilingv (redactat în limba română și engleză), emis de autoritățile române care confirmă efectuarea ambelor doze ale vaccinului.

Frontierele terestre și maritime

În cazul călătoriilor pe cale terestră și maritimă, cetățenii trebuie să prezintă la frontiere documentul care confirmă efectuarea vaccinului împotriva COVID-19 (ambele doze sau o doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson), precum și un test tip PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore anterior intrării în Georgia.

Frontierele terestre ale Georgiei au fost deschise începând cu data de 1 iunie 2021 pentru persoanele care fac dovada efectuării vaccinului complet (ambele doze) și prezintă un test tip PCR negativ sau prezintă doar un test tip PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, obligându-se totodată să efectueze un nou test tip PCR în a 3-a zi de la intrarea în Georgia, pe cheltuială proprie.

Vizitatorilor le este recomandat să încheie o asigurare medicală. Informații suplimentare pot fi consultate AICI.

Sursă foto: Dreamstime.