Acum 30 de ani era chelner pe vapor. A fugit din ţară şi s-a stabilit la Anvers. A spălat maşini şi a vândut casetofoane la indieni şi pakistanezi. După revoluţie a venit în România şi a început să ne vândă televizoare şi combine muzicale. Era tânăr, curăţel, prezentabil şi cu oareşce bănuţi. A dat iama printre flămândele top-modele autohtone. Baza de selecţie era asigurată de concursurile de miss, pe care tot el le sponsoriza.

În ’96, a ajuns la apogeu. S-a ales primar independent în cel mai arătos sector al Capitalei. Cu politica a dat-o în bară. Nu ştia că, la Bucureşti, legea înmulţirii n-avea logică fără cea a împărţirii. Unii au spus că a cam scăpătat. El zice că mai bogat n-a fost niciodată. Marţi, la prânz, într-o oră şi jumătate, pe George Pădure nu l-a sunat nimeni.
N-a făcut afaceri cu statul şi doarme bine noaptea

La întrebarea dacă acum e un pic mai bine pentru el, George Pădure dă din umeri: "E la fel! Cum a fost la început, în anii ’90". Spune că e un "self made man": "N-am făcut niciodată afaceri cu statul şi stau să mă gândesc dacă am făcut bine… Mulţi dintre aceia care au făcut astfel de afaceri sunt acum pe cai mari. Da’, spre deosebire de ei, reuşesc să dorm câte opt ore pe noapte".

Domnul Pădure e un pic răguşit. "Am fost la turci şi am răcit de la aeru’ condiţionat!", explică afaceristul de ce-şi trage nasul.

Din când în când, în liniştea dintre întrebări şi răspunsuri, un zgomot surd vine dinspre domnia sa. Lui George Pădure îi ghiorăie maţele. Afară, în parcare, îl aşteptă Mercedesul 350 S Classe.

Citiţi mai mult pe evz.ro