Așa cum am promis, astăzi începem dezvăluirea rezultatelor mult așteptate. În urma voturilor dumneavoastră, a fost stabilit un clasament al personalităților de scena politică românescă, așa cum se prezintă ea la acest final de an dificil.

Așadar, marea surpriză! Favorita publicului, deci ocupanta locului 1 în preferințele cititorilor pentru Cel mai bun politician al anului 2012 NU este DIANA ȘOȘOACĂ!  În urma actualizării voturilor de la Capital și Evz, aceasta a fost înfrântă. George Simion, președintele AUR, este cel care a învins-o! Avocata politician, supranumită ”Doamna de fier” a politicii din România, anti-vaxxer asumat, omul showului, al atacurilor directe, al lucrurilor spuse pe șleau, protagonistă a mai multor derapaje verbale și comportamentale în Parlament, Diana Șoșoacă a fost pe parcursul sondajului, preferata românilor care au votat pe site-urile Capital și Evz.

Cu puțin timp înainte părea că Diana Șoșoacă l-a depășit pe George Simion, co-președinte AUR, care are o poziție bună în fața unor politicieni consacrați. Numai că până la final, la o diferență de câteva voturi a ocupat locul al doilea în preferințele cititorilor EVZ și Capital.

Pe locul al treilea se situează Marcel Ciolacu, președintele PSD, omul care a reușit să schimbe garnitura ”de grei” a partidului și a găsit puncte comune ca să formeze coaliția de criză cu PNL. Intrarea la guvernare în timp de pandemie este riscantă pentru partid, dar și-a asumat acțiunea.

Pe locul 4, în preferințele cititorilor, se situează Președintele Klaus Iohannis, urmat, pe locul 5, de fostul președinte Traian Băsescu. Locul 6 îi revine fostului premier Florin Cîțu, președintele PNL. Pe locul 7 este Ludovic Orban, urmat pe 8 de LiviuDragnea, pe locul 9 Victor Ponta, iar pe ultimul loc este Dacian Cioloș.

 1. George Simion – peste 50 la sută
 2. Diana Șoșoacă – peste 30 la sută
 3. Marcel Ciolacu
 4. Klaus Iohannis
 5. Traian Băsescu
 6. Florin Cîțu
 7. Ludovic Orban
 8. Liviu Dragnea
 9. Victor Ponta
 10. Dacian Cioloș

Iohannis și Cioloș, eșec total

În categoria cel mai slab politician al momentului locul 1 este ocupat de actualul președinte al României. Klaus Iohannis.

Cu toate că l-a învins în alegerile interne pe Dan Barna și a ajuns președintele USR, apoi s-a autopropus premier, Dacian Cioloș nu a reușit să-i convingă pe cititorii Capital și Evz că este un bun politician. Dimpotrivă, se situează pe locul al doilea în Topul celor mai slabi politicieni din România, votat de cititori.

În urma repetatelor scandaluri ale anului și a rupturii PNL, imaginea fostului premier Florin Cîțu a avut de suferit serios. Cititorii l-au poziționat pe locul al treilea.

 1. Klaus Iohannis – peste 50 la sută
 2. Danian Cioloș – 20 la sută
 3. Florin Cîțu
 4. Diana Șoșoacă
 5. Marcel Ciolacu
 6. George Simion
 7. Ludovic Orban
 8. Traian Băsescu
 9. Liviu Dragnea
 10. Victor Ponta