Serviciul Google Wallet (n.red protofel din engleză), care era aşteptat în vara acestui an,  va fi lansat în curând de compania din Mountain View. Până atunci, Google promovează serviciul cu ajutorul personajului George Constanza din sitcomul Seinfeld.
Pentru cei care nu ştiu în epidodul “The Reverse Peephole” din Seinfeld personajul George Constanza se plânge de portofelul său care este atât de voluminos încât nu-l mai poate ţine în buzunar întrucât îi provoacă dureri la spate.
Google Wallet va fi un produs bazat pe sistemul NFC (Near Field Communication) prin care utilizatorii vor putea folosi la cumpărături, pe lângă cartea de credit, plata cu telefonul mobil.
Pentru început, sistemul va fi testat în cinci oraşe mari din Statele Unite: New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago şi Washington. Cei de la Google vor colabora cu Sprint, operator ce comercializează Nexus S, un smartphone ce dispune tehnologia NFC. Google nu a anunţat data de lansare a acestui serviciu.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/gKGptWtzeaU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>