Preşedintele PSD Mircea Geoană nu va merge nici mâine la Cotroceni, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu soarta viitorului Guvern.

Potrivit programului liderului PSD, postat pe site-ul partidului, Geoană va merge la Iaşi, unde va participa la evenimentele legate de sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Iată anunţul PSD, aşa cum apare pe site-ul partidului:

Miercuri, 14.10.2009, presedintele PSD Mircea Geoana, vicepresedintii Ecaterina Andronescu si Ilie Sarbu, secretarul general Liviu Dragnea se vor afla in judetul Iasi. Din program:

ora 09.00 – participarea la Sfanta Liturghie desfasurata cu ocazia Sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva – Catedrala Mitropolitana – municipiul Iasi.
ora 17.00 – participarea la sarbatoarea „Seara valorilor” – Sala Mare a Primariei municipiului Iasi
ora 18.00 – participare la Targul de toamna si la Sarbatoarea vinului – Hala centrala si la esplanada Halei centrale – municipiul Iasi
ora 19 00 – participarea la concert – piata Palatului Culturii – municipiul Iasi

PSD negociază întâi cu partidele

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Nculescu Duvăz a afirmat, că social-democraţii vor purta în această seară discuţii şi cu PNL şi cu UDMR, neexcluzând PDL, pentru a găsi o soluţie guvernamentală până după turrul doi al alegerilor prezidenţiale. Abia după această discuţie, reprezentanţii PSD vor merge la Cotroceni.
„Suntem de acord să discutăm şi soluţia unui guvern tehnic, important este să se degaje o majoritate transparentă, indiferent cine va fi prim-ministru. Sper ca lucrul acesta să se petreacă în câteva zile, să nu avem o perioadă mai lungă de criză guvernamentală”, a adăugat el.

Duvăz, nu a respins varianta Klaus Johannis, avansată de PNL pentru postul de premier al unui guvern de tehnocraţi.