România luptă împotriva Rusiei în Fed Cup. După prima zi de competiţie, scorul este egal 1-1, însă totul a început prost pentru tricolore după ce Gabriela Ruse a pierdut partida cu Ekaterina Alexandrova, scor 1-6, 4-6, după un meci în care experiența adversarei și-a spus cuvântul, iar greșelile neforțate au făcut diferența.

Ana Bogdan, victorie de vis

În cel de-al doilea meci al zilei, Ana Bogdan a luptat senzațional în fața Veronikăi Kudermetova. După un prim set câștigat lejer de româncă, 6-3, a urmat un act secund de infarct, care s-a decis la tie-break și care a durat 66 de minute. În decisiv, Ana s-a dezlănțuit și nu i-a dat nicio șansă rusoaicei. Ana Bogdan – Veronika Kudermetova s-a terminat 6-3, 6-7, 6-1.

Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1.

Rămâne de văzut însă, dacă România se va califica la Finalele Fed Cup by BNP Paribas de la Budapesta, din 14-19 aprilie 2020, la care vor participa 12 echipe. Fed Cup se dispută în premieră în acest an într-un nou format.

Reamintim că, România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu echipele URSS, ambele pierdute: la Melbourne, în 1978 (0-3), în sferturile Grupei Mondiale și la Praga, în 1986, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Programul Complet al competiției

Urmează meciurile de sâmbătă

14:00: Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova
16:00: Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova
18:00: Irina Bara/ Raluca Olaru- Anna Blinkova/ Anna Kalinskaia