Cea mai importantă expoziție auto europeană a începutului de an și-a deschis porțile. Conform organizatorilor, doar în această zi dedicată presei și specialiștilor, vor avea acces la noutățile motorizate ale anului 2012 peste 10.000 de persoane sosite din 80 de țări. Ulterior, până la închiderea evenimentului, pe 18 martie, sunt așteptați circa 700.000 de vizitatori.
Chiar dacă mai sunt doar câteva ore până la așteptatul moment a deschiderii oficiale a porților de la Palexpo, tehnicienii și designerii sunt încă în plină activitate. Și nu este vorba despre cei implicați în dezvoltarea vedetelor pe roți care vor atrage atenția publicului ci despre cele 3.000 de persoane care au sarcina de a face totul să funcționeze asemenea unui ceas elvețian. Dacă avem în vedere că marți, pe 6 martie, vor avea loc mai bine de 70 de conferințe de presă și că toate acestea se desfășoară din sfert în sfert de oră, fără niciun moment de pauză, devine ușor de înțeles de ce eforturile organizatorilor sunt atât de mari. Mai mult chiar, întreaga suprafață de 11.000 mp este supravegheată atent de camere video astfel încât fiecare conferință să poată fi văzută online chiar și de cei care nu au putut ajunge la eveniment.
Printre cele mai interesante prezentări de noi modele care vor avea loc astăzi se numără Audi A3, BMW Seria 6 Gran Coupe, Chevrolet Cruze SW, Citroen C4 Aircross, Ford Kuga, KIA cee’d, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Smart fortwo facelift, Skoda Citigo, Volkswagen up! Sedan și, desigur, Dacia Lodgy și Ford B-Max.

Robert Stan, corespondență de la Geneva