Profitul net a urcat la 1,08 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 1,05 miliarde de euro.

Profitul operaţional a ajuns la 2,4 miliarde de euro, datorită majorării veniturilor la divizia de asigurări de proprietate şi de accident (P&C).

Generali, al treilea mare asigurator din Europa, se află sub o radicală transformare de când a fost desemnat un nou director general, Mario Greco, în august 2012.

Compania a anunţat reducerea datoriei cu 500 milioane de euro, la 12,7 miliarde de euro, în primul semestru din 2013, şi se aşteaptă la un rezultat operaţional mai ridicat în acest an decât a obţinut în 2012.

Mario Greco, şeful Generali Group, a declarat pentru CNBC că s-au făcut progrese importante în majorarea capitalului şi îmbunătăţirea performanţelor operaţionale şi financiare.

Generali speră să-şi dubleze profitul operaţional până în 2015 iar Greco a explicat că firma este în grafic pentru a îndeplini acest obiectiv.

Compania şi-a continuat majorarea capitalului, ajungând la o rată Solvency I de 142% la mijlocul lunii iulie. Ţinând cont de impactul recentelor vânzări de active în SUA şi Mexic, Generali va ajunge la o rată Solvency I de 147% .

Generali vrea să-şi majoreze rezervele de capital cu aproximativ 4 miliarde de euro în următorii trei ani, prin vânzarea afacerilor periferice, a anunţat recent Mario Greco.

Generali, care operează în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi, obţine aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, inclusiv India şi China.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

SURSA: Agerpres