Ofensiva benzilor desenate publicitare
S-ar parea ca Jurnalul National condus de Marius Tuca a dat lovitura cu noua sa campanie promotionala. Concursul cu premii lansat in paginile cotidianului i-a adus o crestere de tiraj de 75% in numai o luna, acesta depasind acum 70.000 exemplare. Succesul campaniei se datoreaza, probabil, si benzilor desenate de Puiu Gazdaru, haioase si cu poante cat cuprinde.

Santierul Naval Galati se pregateste de disponibilizari
Anuntul ca o companie olandeza care se indeletniceste cu constructiile de nave cumpara Santierul Naval din Galati (SNG) a starnit comentarii in presa, dar si o oarecare frenezie in randurile personalului din santier. Veselia nu este de prea lunga durata, pentru ca surse din interiorul Directiei Generale a Muncii si Protectiei Sociale din judetul respectiv ne informeaza ca, in urma incheierii targului, Santierul Naval se pregateste de disponibilizari. Nu ar fi insa chiar primul val, pentru ca, anterior, SNG a mai operat, treptat, un sir de disponibilizari.

Baku ia avans fata de Bucuresti
Posesorii de carduri VISA au posibilitatea sa afle de pe site-ul firmei de pe Interenet localizarea aparatelor automate de eliberare a numerarului, din aproape toate tarile lumii.
Multi turisti occidentali consulta acest site inainte de a-si stabili locul de petrecere a vacantei si, normal, vor prefera o tara cu multe bancomate. Romania se afla si ea in baza de date a VISA. Singurul oras despre care se ofera informatii este Bucurestiul. Desi in Capitala se gasesc peste 70 de aparate in functiune, sunt mentionate adresele a doar sapte bancomate. Pentru orasul francez Dijon, cu 300.000 de locuitori , VISA ofera adresele a nu mai putin de 83 de automate de eliberare a cash-ului. Oricum, Romania nu poate fi pusa pe picior de egalitate cu Franta. Dar, din pacate, comform site-ului VISA, ne aflam chiar in urma Azerbaidjanului. Baku „a depasit” Bucurestiul, punand la dispozitia posesorilor de carduri un numar de 11 bancomate.

Plimbaretii au votat bugetul de la distanta
Pentru ca bugetul sa treaca, deputatii si senatorii din coalitie s-au bazat pe votul fiecarui membru. Cei care au parasit sala de sedinte pentru mici deplasari (in interes de serviciu, desigur) nu si-au inchis nici macar pentru o clipa celularul. Colegii de partid aveau sarcina precisa de a-i anunta in timp util, pentru a ajunge la vot.

Anticarii maresc eficienta
Comertul cu carti de pe treptele Universitatii a luat o amploare deosebita. Anticariatele in aer liber ii scapa pe studenti, contra unei sume modice, de manualele vechi, care
le-au scos peri albi. Cartile sunt apoi vandute altor studenti, carora le vor scoate peri albi. Afacerea merge atat de bine, incat toate treptele au fost ocupate cu cartile expuse. In ultimul timp, scarile au fost transformate efectiv in magazine de carti. Daca pana acum vanzatorii pierdeau zilnic cateva ore pentru a-si expune marfa dimineata si a o strange seara, de catva timp acestia s-au organizat si au devenit mai eficienti. Cartile nu mai sunt stranse seara, ci, prin rotatie, unul dintre vanzatori ramane peste noapte si pazeste toate cartile expuse. Astfel, un „cartar” pierde intr-o saptamana mai putine ore decat daca si-ar strange si etala „marfa” zilnic.

Agentia Universul a capotat
Lansata intr-un mod de-a dreptul fulminant si la o ora de maxima audienta, o data cu izbucnirea celebrei afaceri „Tigareta”, agentia de presa Universul parea sa fie sortita unui viitor stralucit. Acum, agentia s-a cam reintors in anonimat. Problemele par sa fie generate de intentia conducerii de la agentia sus-numita de a-l coopta pe unul dintre generalii care diriguiau 0215, la conducerea agentiei. Presiunile care au urmat unei asemenea declaratii temerare nu sunt greu de imaginat, iar consecinta a fost ca agentia s-a impotmolit in valurile pe care le-a facut, crezand ca va reusi, „cel mai important transfer din serviciile secrete”.

Transilvania Jurnal se pune rau cu judecatorii si politia
Strivit intre „catamaranii” presei cotidiane, Transilvania Jurnal a inceput sa-si faca, de curand, publicitate, atacand judecatorii si politia. Unul dintre redactori a dat o stire care anunta furturi intr-o sala de tribunal si afaceri oneroase ale unui judecator care primea mita si abuza de gratiile unei rude a inculpatului pe care il judeca. In urma articolului, judecatorii au reactionat violent. Politia nu s-a lasat mai prejos, lansand un taios drept la replica (plin de naduf). Cel mai castigat din toata afacerea a iesit ziarul transilvan, drepturile la replica acordate de Politie si Justitie aparand in presa si facand valva in jurul publicatiei.