În urma finalizării achiziției, Consiliul de Administrație al Garanti Bank Turcia va cuprinde patru reprezentanți ai BBVA, patru reprezentanți ai Grupului Doğuş și un președinte numit de comun acord.

„Intrarea BBVA în acționariatul băncii noastre mamă, Garanti Turcia, va aduce o experiență valoroasă, dobândită în cele peste 30 de țări din întreaga lume în care BBVA își desfășoară activitatea. Această modificare a acționariatului va încuraja și mai mult strategia de dezvoltare a filialei locale a Garanti Bank, care își va continua activitatea conform planurilor. În România vom continua să punem accent pe crearea unui grup financiar solid și pe obținerea de rezultate foarte bune, având la bază cooperarea dintre bancă și instituțiile financiare nebancare din cadrul grupului”, a declarat Murat Atay, director general al Grupului Garanti.

La sfârșitul anului 2010, activele Garanti Bank înregistrau o creștere de peste 70% comparativ cu 2009, ajungând la peste 1,4 miliarde euro. Portofoliul de credite al băncii a crescut la 786 milioane euro, fiind cu 45% mai mare decât la sfârșitul anului 2009. De asemenea, numărul clienților a crescut cu 40%, depășind 200.000. Depozitele au înregistrat o creștere de 100%, până la 560 milioane euro, în timp ce numărul cardurilor de debit și de credit depășise 200.000. În prezent Garanti Bank are o rețea națională de 75 de unități.